tilbake
Bolig
Tekst: Red.
14.2.2017
Arkitektur som former ny bydel

Arne Myklestad fra Dark Arkitekter – hva er viktig for dere når dere tar fatt på store bydelsprosjekter?

Innen arkitekturen er det å skape gode rammer for menneskers liv alltid det viktigste. Friheten til å påvirke de fysiske rammer er forskjellig i alle prosjekter, men sjelden er spillerommet like stort som i Bjørndalen.

Hva gjør arkitektur med mennesker?

Arkitektur er veldig viktig for mennesker. Og ikke bare som estetiske objekter og gode boliger, men som romskapende elementer og avgrensninger av uteområder. I 1971 skrev Jan Gehl boken «Livet mellom husene», som beskriver interaksjonen mellom mennesker og rammene som definerer dem. Dette er like aktuelt, om ikke mer, i dag. Menneskers forhold til kvalitativ arkitektur er økende, og boligkjøpere har blitt mer kritiske til hva de investerer og bor i.

‍Illustrasjon av fremtidige Bydel Bjørndalen

Lever vi annerledes nå enn tidligere?

Det gjør vi absolutt. Man forventer ikke bare mer av boligen, men av det sosiale livet som tilbys utenfor hjemmets fire vegger. Dette har skapt et positivt press på by- og områdeutvikling som noe mer enn bare boligutvikling. Selv her i Norge er vi ved å bli mer urbane og sosiale, samtidig som vi forventer mer av fritiden og oppvekst-vilkårene vi gir de kommende generasjoner. Vi har alltid vært glad i naturen, men det er en økende trend at naturen også kan oppleves sammen med andre. Parker, plasser og byrom har blitt viktige steder for det å oppholde seg ute, og har fått mer fokus enn tidligere når folk velger hvor de vil bo.

Hva er det med Bjørndalen som er annerledes?

Med sin sentrale beliggenhet og naturgitte kvaliteter ligger alt til rette for en flott bydel. Grepet med en lav bebyggelse som omkranser en frodig dal var et fantastisk utgangspunkt, som vi har fått berike med vår visjon omen tidsmessig arkitektur og fremtidsrettede boformer. Ved å åpne opp mot byrom og parkdraget blir nærområdet en forlengelse av boligen, og underbygger en sosialt livsførsel. Med muligheten uformelle møteplasser, i kombinasjon med romslige, private balkonger og terrasser, vil Bjørndalen bli den perfekte bydelen for en moderne livsstil.

‍Illustrasjon av fremtidige Bydel Bjørndalen

Ja, for det å søke en moderne livsstil er mer enn bare å tenke arkitektur alene?

Helt riktig! Åpne og luftige boliger med gode vindusflater vil skape et attraktivt bomiljø, og blandingen av rekkehus, lameller og punkthus vil sørge for et bredt utvalg av leilighetstyper. Det er jobbet med en varm og naturlig palett av fasadematerialer som vil virke inviterende og spille på en menneskelig skala i bydelen, samtidig som bilfrie gatemiljøer og det store parkdraget vil invitere til lek og opphold. I tillegg vil barnehage og nørings- og handelsarealer kunne stimulere til aktivitet igjennom hele dagen.

Vil du si vi lever annerledes nå enn tidligere?

Hva betyr det for dere som arkitektmiljø å få jobbe med Bydel Bjørndalen?

Vi er takknemlige for muligheten til å jobbe i et sterkt, faglig miljø i utformingen av området, og beæret over å få ta del i å skape en bydel som gror i Bjørndalen.

TIL OVERSIKT
Interessert i Bydel Bjørndalen?
Heng deg på!
Meld interesse - så holder vi deg oppdatert om det som skjer i bydelen!
HOLD MEG OPPDATERT!
Takk! Du har nå meldt deg på nyhetsbrevet.
Oops! Noe gikk galt. Prøv igjen senere.
I SALG NÅ:

Mariann Mosfjell Thomassen
Prosjektmegler

99 09 91 40
mariann@sormegleren.no

Tor Even Kristensen
Prosjektmegler MNEF

48 25 20 12
toreven@sormegleren.no

Fredrik O. Haanes
Prosjektmegler / Advokat

95 08 47 48
fredrik.haanes@sormegleren.no