tilbake
Fasiliteter
Tekst: Red.
29.11.2018
Barnelatter og naturlek!

Vi står midt på byggeplassen som om få år vil hete Bydel Bjørndalen. Her – under Gimlekollen og som en del av Lund – skal fremtidens bydel skapes. De to første byggetrinnene er allerede populære i markedet, samt at en stor REMA 1000 står ferdig våren 2020.

Men noe nytt er på gang. For med så flotte omgivelser skulle det kanskje bare mangle at det vil kry av barn her også. Nå står en energisk og glad barnehagedriver her og skuer utover eiendommen.


«Dette blir byens flotteste barnehage, i byens flotteste omgivelser», kommer det kontant fra Hilde Sundstøl fra den lokale barnehageaktøren Fire Årstider «Bjørndalen blir urbant i landlige omgivelser som passer for alle. Nærheten til UIA og alt av transportløsninger gjør også at det passer alle livsfaser her. Og for alle som skal bo her, ønsker vi å bli en naturlig del av miljøet. Vi ønsker at de voksne og eldre som ønsker det, kan få være med på våre aktiviteter. Eldre har ofte mye tid og livserfaring, og kan være gode medspillere for barna vi jobber med. Det vil være en vinn-vinn situasjon»

Og Skanska sin miljøprofil har tydeligvis truffet godt.


«Det som har gjort at jeg har så lyst å bygge barnehage her, er hele den miljøprofilen Skanska har lagt opp til i Bjørndalen. Her skal det være grønt, med gode og bærekraftige løsninger. Og slike tanker stemmer godt overens med fokuset vi i barnehagen skal ha. Her kommer det gapahuk og kjøkkenhager, slik at barna får utfolde seg.

Hvorfor er miljøprofil så viktig for deg?

«Barna er de som skal bo her lenge etter oss, derfor er det så viktig å starte interessen for miljø så tidlig som mulig. Da kan vi skape bevissthet og engasjement omkring hva vi alle kan bidra med for å ta vare på jorda vår. Selve barnehagen blir bygd som plusshus, og vi kommer også til å bli Miljøfyrtårnsertifiserte. Med den sentrale beliggenheten til Bjørndalen vil det være miljøvennlig å levere barna her, både til og fra jobb.  Her er busstilbudet helt fantastisk med 366 avganger hver dag – i begge retninger, samt at sykkelekspress-veien går rett forbi her.»

Hvor stor blir barnehagen?

«Når barnehagen står klar 1. august 2021 har vi kapasitet til nesten 80 barn. Vi kommer til å prioritere dem som bor i Bjørndalen, fordi det vi ønsker at flest mulig skal kunne gå til barnehagen – og Bydel Bjørndalen blir nesten helt fri for trafikk. Tenk så mange som ønsker det for barna sine» avslutter Hilde ivrig.

TIL OVERSIKT
Interessert i Bydel Bjørndalen?
Heng deg på!
Meld interesse - så holder vi deg oppdatert om det som skjer i bydelen!
HOLD MEG OPPDATERT!
Takk! Du har nå meldt deg på nyhetsbrevet.
Oops! Noe gikk galt. Prøv igjen senere.
I SALG NÅ:

Mariann Mosfjell Thomassen
Prosjektmegler

99 09 91 40
mariann@sormegleren.no

Tor Even Kristensen
Prosjektmegler MNEF

48 25 20 12
toreven@sormegleren.no

Fredrik O. Haanes
Prosjektmegler / Advokat

95 08 47 48
fredrik.haanes@sormegleren.no