tilbake
Fasiliteter
Tekst: Red.
14.2.2017
Bjørndalen Gård

Med fortiden inn i fremtiden

Du har sikkert vært i bryllup her? Eller kanskje konfirmasjon, barnedåp eller firmafest?

Midt i Bjørndalen ligger en godt, bevart hemmelighet. En oase av grønt, en reise tilbake til det som var – Bjørndal Gård.

Bjørndalen Gård på folkemunnet heter faktisk Bjørndal Gård. Gjennom årtier har denne perlen ligget godt gjemt mellom epletrær og frodig vekst. Mange av byens innbyggere har vært her i selskap eller seminar – men de færreste har kjent til hvilken historie som ligger her. I dag bor det tre generasjoner Landsverk på eiendommen, som har vært i Bjørndal/Landsverks eie siden 1917. Gården ble totalrenovert i 2000, og fremstår i dag som en delikat, moderne  og velholdt eiendom med vakre bygninger og smakfull innredning.

Thomas Landsverk og Christian Gunnufsen ser mot en moderne fremtid

Bonderomantikk for alle

«Alle som kommer her, blir både nostalgiske og romantiske», sier Christian Gunnufsen og Thomas Landsverk – begge drivere av Bjørndal Gård.

Hvert år gjester ca 2000 mennesker Bjørndal Gård i ulike sammenhenger. Thomas og Christian deler ivrig hvilken respons og tilbakemeldinger alle gir – den unike følelsen av å leve på landet. Romantikken som ligger i det ekte, naturlige og litt gammeldagse. Enten det er matopplevelsen, omgivelsene eller gleden ved det nære og ekte.

«Vi appellerer nok til det mange drømmer om. Vi lever i et tidsjag, og alle har det travelt. Hos oss opplever alle det motsatte – tid, ektehet og frihet. Enten det er selskap eller jobb – vi får lov å vise noe annet. Her – midt i Bjørndalen – har vi fått være en oase av noe annet – det verdsetter mange.»

‍Bjørndalen Gård i gamle dager og Bjørndalen Gård i dag

Hvordan kan en gammel gård være en del av ny bydelsutvikling

«Vi synes det er kjempespennende, svarer Thomas. Vi synes det er moro at vi får mange nye naboer, og gleder oss til å være med å utvikle Bjørndalen.  Det er klart det blir en byggeperiode med noe støy, men gjennom planene Skanska har presentert er det ingen tvil om at de ønsker at historien om Bjørndalen skal bevares, og det liker vi godt. At det grønne og frodige har fått så sentral plass i hele konseptet, var for oss avgjørende – dette er noe som står godt til hva vi også forsøker å skape. Dermed ble det enkelt å samarbeide om gjøre dette til en levende og attraktiv bydel.»

Og da blir kanskje Bjørndal Gård et slags historisk og samtidig moderne grendehus i bydelen?

«Ja, det er en morsom tanke. Vi tror Bjørndal Gård fremover vil kunne tilføre noe helt unikt som ingen bydeler har – det landlige og naturlige. Vi har mange spennende planer for stedet her, og gleder oss til at enda flere skal bli kjent med denne flotte plassen. Så hvem vet – kanskje det er her folk rusler innom på søndagsturen for vafler, ferskt brød eller noe godt å drikke,» avslutter de lurt.

TIL OVERSIKT
Interessert i Bydel Bjørndalen?
Heng deg på!
Meld interesse - så holder vi deg oppdatert om det som skjer i bydelen!
HOLD MEG OPPDATERT!
Takk! Du har nå meldt deg på nyhetsbrevet.
Oops! Noe gikk galt. Prøv igjen senere.
I SALG NÅ:

Mariann Mosfjell Thomassen
Prosjektmegler

99 09 91 40
mariann@sormegleren.no

Tor Even Kristensen
Prosjektmegler MNEF

48 25 20 12
toreven@sormegleren.no

Fredrik O. Haanes
Prosjektmegler / Advokat

95 08 47 48
fredrik.haanes@sormegleren.no