tilbake
Bolig
Tekst: Red.
27.11.2020
Hvordan skape drømmehjemmet?


Olivia Fiskebeck har en jobb hun elsker! Ikke bare får hun love til å jobbe med det hun liker aller best – hun får være med å oppfylle folks drømmer.

«Ja, jeg har drømmejobben!»

Det er en smilende og engasjert Olivia vi møter hos HTH Kjøkken. I anledning en spennende kjøkkenkampanje for Bydel Bjørndalen, får vi satt oss ned med Olivia et par minutter.

Hva går jobben din egentlig ut på?

«Jeg jobber på ulike måter, men primært som interiørdesigner. Alt fra små interiørpakker til større boligstyling når folk skal selge eller er i en fase hvor folk ønsker en oppgradering av hjemmet sitt. Og det begynner det å bli flere og flere av. Mange går med drømmer og behov for å gjøre hjemmet sitt slik de håper på – men mangler evnen til å sette sammen alt slik at det blir en harmoni og ro - sammen med det funksjonelle».

Hvilke feil er det folk oftest gjør?

«Det folk flest feiler på, er at de ikke har en helhetlig tanke eller plan for det de ønsker. Da ender man ofte opp med masse ulike farger og stilarter som ikke henger sammen. Det er ingenting i veien med å ta i bruk store kontraster eller ulike stiler – men det å få disse til å henge godt sammen er det som gjør den største effekten. Farger er et godt eksempel – mange tenker at det handler om hva de liker. Men både nyanser og selve fargevalget – satt sammen med det øvrige interiøret – kan enten bli en skikkelig innertier eller en skivebom».

Betyr fornying at alt må kjøpes nytt?

«Ikke overhodet! I dag mer enn noensinne er det trendy med gjenbruk – og jeg er stor tilhenger av å ta i bruk det man har. Men det kan være små, enkle grep med bruk av farger, materialer, pynt eller planter som gir den gode følelsen av at hjemmet fornyes. Det tror jeg også de fleste som har møtt meg har opplevd.

En annen morsom trend er at gjør-det-selv er kommet tilbake for fullt. Dette henger selvsagt sammen med at gjenbruk og bærekraft gjelder mer enn noensinne. På min egen blogg har jeg også mange tips til hvordan man med enkle midler greier å skape spennende løsninger – helt på egen hånd».

Og hvordan er ellers trendene nå med farger?

«Hvis vi skal snakke om fargetrender, fungerer dette på samme måte som klesmote. Trender kommer og går. Heldigvis endrer ikke fargetrender seg like ofte, men varer i noen år - gjerne i 5 årssyklus. Og i dag er det varme farger som regjerer!»

«Men – selv om farger endrer seg i trendbildet – behøver ikke være det riktige for ditt hjem og din personlighet. Jeg jobber alltid sammen med kunden, for å skape drømmehjemmet de selv ønsker – uten at de ser helt hvordan man kommer dit. Derfor liker jeg å teste ut ulike retninger for å avdekke hva kundene egentlig ser for seg».

Hvordan jobber du?

«I dag foregår det meste digitalt, og folk kan sende uforpliktende forespørsel via hjemmesiden stylebyoliva.no. Her kan folk beskrive hva de ønsker, hvilke rom de vil fornye – og så sender jeg deretter min beskrivelse tilbake hvordan jeg ser for meg å løse oppdraget – med budsjett. Deretter oppretter vi selvsagt en tettere dialog med befaring – og blir enige om alt før vi setter i gang».

Tips til folk som er nysgjerrige på dette?

«Ikke vær redd for å ta kontakt overhodet. Har du en boligdrøm, kan jeg hjelpe deg å oppfylle den – og det er kanskje enda rimeligere enn du tror», avslutter en engasjert drømmeskaper og interiørdesigner Oliva Fiskebeck.

TIL OVERSIKT
Interessert i Bydel Bjørndalen?
Heng deg på!
Meld interesse - så holder vi deg oppdatert om det som skjer i bydelen!
HOLD MEG OPPDATERT!
Takk! Du har nå meldt deg på nyhetsbrevet.
Oops! Noe gikk galt. Prøv igjen senere.
I SALG NÅ:

Mariann Mosfjell Thomassen
Prosjektmegler

99 09 91 40
mariann@sormegleren.no

Tor Even Kristensen
Prosjektmegler MNEF

48 25 20 12
toreven@sormegleren.no

Fredrik O. Haanes
Prosjektmegler / Advokat

95 08 47 48
fredrik.haanes@sormegleren.no